Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Kasım 19, 2005

Foto haber üüüç...

İşte annem Selma. Bir yazının bir yerlerinde söz vermiştim. Haydi bakalım, tanışın. O gün ikimizdik. Tarabya Deniz'de başbaşa yemeğimizi yedik, sohbetimizi ettik. Bayılır annem 'çıkmaya'. Ben de sık sık çıkarıyorum işte.

Benim kocaman kahvem ve annemin elmalıları. Tereyağlı, kıyıl kıyıl tabir edilen çeşitten bir hamur. Elmalara tarçın katılmış tabii. Anne ellerinin lezzeti başka oluyor. Sabah sabahında bir güzel ve güneşli Cumartesi gününün, aman aman ne de güzel mideye iniyor. Tabağım çok eski çoook. Eniştemin annesinin çeyizinden kalan altı yedi parça bunlar. Benden başka kimse sahiplenmemişti. Ben de gittim, toparladım bir sürü anıyı o evden, kendi evime getirdim. Yıllarca önce. Yaşamış eşyalara bayılıyorum. Ya benden sonra? Ne olacak benden sonra?

Mine'ciğim ilk sabun kursunu başarıyla tamamladı. Kastamonu'dan bile kalkıp gelen olmuş. Keyfimden kıkır kıkır güldüm. Meraklı olmaya gör bir işe. Ne edip yapıp buluyorsun yolunu. Gördüğünüz sabunların hepsi Mine'nin emeği. Her buluşmamızdan kalan armağanlarım bunlar benim. Koklayarak kullandığım için daha çok biriktiriyorum. Bir sonraki kurs için telefon 0216 311 6186. www.mineflora.com . Kurs ücreti 60 lira. Ayran + doyumluk sandviç + Mine'den alacağınız keyif bedava. Mine Özgür banka hesap no. 364913, İş Bankası Küçükyalı Şubesi. Şube kodu 1034.

Abla kardeş ortak marifetimiz bu bebe battaniyesi. Ablam seri bir şekilde örüyor gece mece, şişle, renk renk... Ben de tığla kenarlarını yapıyorum. Etrafımız torun tosundan geçilmiyor maşallah. Esas hediyelere ekliyoruz bu battaniyelerimizi. El emeği göz nuru. Makbule geçiyor. Bir de çok hafif. Şimdilerin kaynama noktasında yaşanan evlerinde pek bir rahat ediyormuş bebecikler bunlarla. Anneleri öyle diyor.

3 Comments:

  • butun anneler 'cikmaya'bayiliyorlar galiba..annem de annesini (yas 93) eylul basinda bozcaada'ya 'cikarinca'aile tarihimize altin harflerle yazildi..uzun uzun omurler olsun hepsine,saglıkla..
    pisicik kupanin altinda havasiz kalmis :)

    By Blogger bilginc, at 20 Kasım 2005 12:53  

  • Bilginç, yeter ki o gücü kendilerinde bulsunlar, çıkarmak evlatlara öyle keyif veriyor ki...
    Nice altın harfli gezmelere, tatillere diyelim. Yok canııım, pisicik elma ağacının altında dinleniyor:-))

    Sevgili Domates Güzeli, ne mutlu bana ve Tijen'e. Vazgeçilmez "gibi" olmak kulağa çoook hoş geliyor.

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Kasım 2005 15:54  

  • Oya, annen ne kadar hos ve zarif bir hanimefendi! Gorebildigim kadariyla sikligina da hayran kaldim.

    El emegi goz nuru bebe battaniyeleriniz sanirim "esas" hedielerden daha cok seviliyordur.

    By Blogger zinnur, at 20 Kasım 2005 18:09  

Yorum Gönder

<< Home