Kedili Mutfaklar

Salı, Kasım 08, 2005

Isırganlı tarhana

Bursa, Yıldırım İlçesi, Cumalıkızık Köyü spesiyalitesi... Isırganlı tarhana. Şeker Bayramı'nı Bursa'da geçiren komşum Serap'tan armağan. Isırganlı lezzetleri sevenler için güzel. Süsleme yaprakları benim ısırgan çayı demlediklerimden. Fotoğraflamak için değil, keyfim için yapılan bir süsleme bu. Tabağımın içindeki önce gözüme girmeli, sonra mideme.

Croutons çorbada vazgeçemediğim. Bu tat bana yine de yavan geldi. Serap'tan aldığım bir tiyo ile gidip içine beyaz peynir rendeledim. İşte bu. Lezzet patlaması.

http://www.netbul.com/netanadolu/netanadoludisp.asp?id=253235 'dan Cumalıkızık hakkında bilgi alabilirsiniz.

3 Comments:

  • Sunum öyle zarif ki,
    ellerinize sağlık.
    Evde annemlerin bu yaz getirdikleri güneşte kurutulmuş ısırgan yaprakları varken,peynir ilaveli bu güzel tarhanayı da denemeli gecikmeden.Belki tam o tadı tutmayacak ama ,denemeden de yapamayacağım.
    Ricamı kırmayıp ,hemen ısırganlı tarhanayı yaptığınız bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

    By Blogger ipek [mail adresimden ulaşın], at 8 Kasım 2005 23:14  

  • Sevgili İpek, sen ellerinle tarhanayı yaptın, anneciğin yaz güneşiyle ısırganları kuruttu... Kimbilir ortaya ne muhteşem bir lezzet çıkacak. Şart değil ki aynı tatları tutturmamız, maksat ağzımızın tadını tutsun. Senle benim de tarhana keyfimiz uyuştu galiba. Afiyet şeker olsun. Haa bu arada, fasulye kurusu bulabildin mi Mısır Çarşısı tarafında, merak ettim.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Kasım 2005 15:49  

  • merhaba Oya Hn;
    Fasulye kurusuna bakamadım,bugün hep oralardaydım hatta çok yakınlarında olsam da ,içeri girip bakamadım.Vakit az ,iş çok olunca.Bu hafta sonuna kadar yine gidip ,gelmeler olacak ,bulursam ,nerden aldığımı ileteceğim size de.

    By Blogger ipek [mail adresimden ulaşın], at 10 Kasım 2005 00:33  

Yorum Gönder

<< Home