Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Ekim 18, 2006

Fındık mektubu


Kimse görmedi mi? Kimseler Akşamlamıyor mu Pazar günleri?

Ne yazık ki, Akşam'ın Pazar eki internet sayfalarına girmedi. Bekledim, "Belki de girecektir," dedim, girmeyince gazeteyi fotoğrafladım sizlere.

Hoş bir yazı, bizi güzel anlatmıştı. Teşekkürler Ece Arar'a. Daha çok işimiz var, inşallah sırada. İstiyorum ki, bu işi alnımızın akıyla sonuçlandırdıktan sonra, başkaca güzel işlere imza atalım. Yeni kitabımız aklımın ucunda.


Bu arada ricalarım var sizlerden. Elinizde olan ve şu ana kadar fındıklı tarifler blogumuza girmemiş fındıklı tariflerinizi lütfen Burcu'ya gönderin. (Atlamış olabiliriz, onları da lütfen yeniden gönderin.) Tabii, "Bizim Finduk Çocukları" projemize katılmak / ileri götürmek istiyorsanız.

Kurabiyemiz çok fazla. Tatlı çeşitleri olabilir. En büyük ihtiyaç fındıklı salata, çorba, meze ve yemeklere...

Kitabı bütünleyemedik bir türlü.



Haydi arkadaşlar, olanları gönderin, yenilerini yaratın, yardımcı olun...

...çabuk olun hem de...

Annoya

15 Comments:

  • Ne mutlu size :) Yurekten tebrik ederim! "Tursu" yazinizi da cok begenmis ve bir not birakmistim gec de olsa... Bence findik projesi de cok iyi gidiyor. Tek ezikligim bir tarif bulup da katilamamis olmam :( Belki de bir ilham gelir de ucundan yakalarim ben de :) Sevgiler,
    Papatya

    By Blogger Papatya, at 19 Ekim 2006 00:02  

  • Sevgili Oya,
    seni/sizi kutlamadan -tabi ki cok kutluyorum basarinizi;)- benim ve kardesimin resmi kullanilmis ne sevindim ama;)
    Ben tariflerde eksik oldugunu bilmiyordum. Gelecek hafta tekrar bir tarif denerim dedigin kategorilerde.
    Keske yaziyi da tam okuyabilseydik.
    Sevgiler

    By Blogger Dilek'ce, at 19 Ekim 2006 00:25  

  • şimdi ben derim ki helâl olsun.
    olsun mu ?=
    olsun.
    bu da bi bomba haber işte.
    ancaaak şunu da söyliim:
    havan batsın :)

    By Blogger birisinin yeri, at 19 Ekim 2006 01:51  

  • Oya abla,
    Cok tebrik ediyorum. Pazar gunu ne yazik ki Aksamlayamadigim icin bilgi sahibi olamadim. Umarim elini attigin diger projelerde sonuca ulasir.

    By Blogger ycurl, at 19 Ekim 2006 08:33  

  • Papatya'cığım, turşuya bıraktığın notunu da okudum. Seni çok güzel özellikleri olan bir anne ve eş olarak tanıyorum. Mutfakla, çarşı pazarla olan ilişkin de bana çok keyif veriyor, hatta çok duygulandırıyor. Senin mutfağından bir değil bir kaç müthiş tarif çıkmasını umutla bekliyorum.
    ----------
    Dilek'çiğim, eksik olma sen. Herkes o kadar duyarlı, o kadar sevgiyle baktı ki bu işe... Öyle güzel sahiplenildi ki... Kitaplaşma konusunda ise maalesef ben de tecrübeli değildim. Öylesine attım kendimi ortaya. Neyse, bundan sonra tecrübemiz olacak demektir 8-)) Bayram seyran demeyin çalışın vallahi. Fındıklı bayram yemekleri üretin mesela. Ne dersin?
    ----------
    Geç bakalım dalganı Bavergun!!! Bizimki "helal hava" ama.
    ----------
    Curly'ciğim eksik olma.

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Ekim 2006 09:05  

  • Pazar günü ben de okudum Akşam'daki yazıyı... Hem de tüm gün elimde gazete evin içinde kime denk gelsem seni anlattım okudum durdum... "Bakın benim hocama" "tutuğunu koparan cinsten".. "Bu kendinden geçmiş bi haller olmuş medyayı bile deldi ya korkarım ben bu Anoya'dan dedim" Kolay değil yaptığın iş vesselam hocam... Banu Alkan değilsin, Hülya Avşar değilsin... Seni reina, laila çıkışlarında da pek göremedim:)) Nasıl oldu da böyle dikkatlerini çektin? Gerçekten başarı... tabii ki gazeteceliğinin getirdiği bir takım avantajları kullanmışsındır ama yine güzel iş çıkardın... Şimdi sıra diğer katılımcılara kalıyor... seni bu konuda yalnız bırakmak sesini duymazdan gelmek ... bunu düşünmek istemiyorum... Bu projelerin gönlündeki diğer projelere de büyük bir yol olacağının bilincinde olmalı herkes...

    By Blogger Şirin, at 19 Ekim 2006 13:56  

  • Aaa sevgili Oya abla bende findikli tarifleri daha almanya devam ettiginizi bilmiyordum aceba bu hafta bende yapsam göndersem olur mu? Gerci tam olarak ne yapmam gerektigini de simdi bilmiyorum okumustum ama nerede okudugumuda hatirlayamadim..Bilgi verirsen cok mutlu olurum..Bu arada seni candan tebrik ederim:) basarilarin devamini diliyorum ve cok öpyüorum..

    By Blogger elcinin_mutfagi, at 19 Ekim 2006 14:36  

  • Rast gitti desek Şirin'ciğim. Allah tamamına erdirsin de...

    İstersen bir www.finduklutarifler.blogspot.com adresine gir Elçin. Kurabiye olmasın, tatlı olabilir, tuzlulara çok ihtiyaç var. Teşekkürler ilgine.

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Ekim 2006 15:53  

  • Sevgili Oya,
    Seni ve arkadaşları gönülden çokk kutluyorum..Harika şeylere imzalar atılmış öncülük yapılmış ve derken diğer projeler ve hep diğerleri de olur diyorum..Gazetelerden ne yazıkki bihaber değilim son 5 gün,evde çıkarken ayaküstü atılan bakışlar akşam eve gelince makinenin başına oturmak derken odaklanma oluyor şekerim..

    Kadir gecen mubarek olsun Allah dualarını kabul etsin. Sevdiklerinle beraber daha nice nice Ramazanlara kavuştursun inşallah.
    Sevgilerimle..

    By Blogger Damak Tadı, at 19 Ekim 2006 16:09  

  • dalga ??

    By Blogger birisinin yeri, at 19 Ekim 2006 20:37  

  • Blogcularun gücü inanılmaz Damak Tadı. Bir damla suyu önce birikinti yaptık derken göl olmaya başlıyoruz. Kadir gecesi dualarınız yapıldı mı bakalım kitap için 8-))
    ----------
    Günümün aydınlığı, yüzüme gülücük katan bir not bugün Hatice'den gelmiş. Ben unutmuştum Hatice. Hollanda'da yaşayan, Ünyeli Gürcü kızı Hatice... Katkına çok teşekkürler.
    ----------
    Baveeeer, çok şekersin... Sana şaka yapmadan duramıyorum. Şey yahu, girip mutfağa bir fındıklı omlet falan yapsana...

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Ekim 2006 08:46  

  • 11 Ayin Sultani icin yazmis oldugunuz yazilar icin tesekkür ederim.Ailecek Mutlu Bayramlar dilegi ile.
    Saygilarimla.

    By Blogger ERDIL, at 21 Ekim 2006 00:16  

  • ya aslında işin doğrusu şu. ben yemek tarifi bilmem. hele bir de fındıklı mındıklı.
    elbette organizasyona bu şekilde fikirsel olarak müdahil olmak isterdim ama inanın hiç bir şey anlamam yemek işinden.
    tost yaparım. çiğköfte bilirim.
    bir de patates kızartması.
    sonra kıymadan güzel köfteler de yaparım.
    ona baharat koymayı çok severim mesela.
    sonraaa???
    hazır çorba yaparım.
    knorr maggi falan.
    ama ayıptır söylemesi yarısına süt koyarım.
    tadı 3 kat daha lezzetli oluyor.
    başka ?
    yumurta kırar üzerine hafif kaşar rendesi dökerim..
    haa bir de fırında patates (kumpir)
    yaparım.
    ama hepsini toplasan(çiğköfte hariç)..
    içi kof ben de bilirim :)
    olsun ben de böyle mutluyum.

    By Blogger birisinin yeri, at 21 Ekim 2006 00:47  

  • haa bi şey daha vardı.
    ben böyle yemek sayfalarına, yaptığınız yemeklere falan baktığımda özellikle malzemeler kısmını pek okumam.
    daha çok fotoğrafları dikkatli incelerim.sonra yapılışı benim için önemlidir.
    merak ederim.
    misal geçenlerde beşamel sosunu öğrendim...
    sonra zeytinyağının yemeklerde tercih edilen bir yağ olduğunu öğrendim bu sayfalardan..
    e bayağı öğrenmişim bir şeyler sizden .
    bu da önemli değil mi ?

    By Blogger birisinin yeri, at 21 Ekim 2006 00:49  

  • Pırtık'çığım, Akşam yerine mi Vatan? Yaşasın Kargalar. Bayılırım onlara. Benim de izimi sürerler. Ceviz ağacımızın cevizlerini kafamda kırma çalışmaları da olağandır. YÜRÜYÜŞLERİ ÖLDÜRÜR BENİ ASIL. Hayli kırıtkan o asil tavırlara inat. Pırıl, akıllı, işini bilir,,, yaşasın kargalar. Son konuyu duymadım. Nasıl yaparsın demeyeceğim. Öffff.
    ----------
    Peki peki anladık Baver kardeşim, senden hayır yok. Hele hele bahsettiğin markalar var ya... Ne kadar uzak benden o kadar hayra yorarım.
    Öğrendiklerini uygularsan eğer, önemli tabii.
    ----------
    Yazan Erdil Bey, size kavuşacağımız için sevinçliyim. Benden gelecek hayır allahtan gelsin misali bir katkım oldu. Teşekkürünüze teşekkür borçluyum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 21 Ekim 2006 19:59  

Yorum Gönder

<< Home