Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ekim 21, 2006

Fındık, yine fındık...

Fındıkta inişli çıkışlı bir yol izledik. Derken, çaaaak, vurduk avuçlarımızı Burcu ve Annoya, Taksim’in orta yerinde, dün.

Kitabımız dünden beri ciddi ciddi yayına hazırlanıyor. Günün birinde sesli düşünürken ben, sesli de yazmıştım ya hani sizlere. Ayaklanmıştık hani hepimiz; önce fındık satınalmalar, sonra fındık yemeler, pişirmeler kurtarmalar, tariflemeler derkeeeen...

İnsanlar konuşa konuşa anlaşır da, bizim durumumuzda yazışa yazışa, bir de kitabımız oluştu elimizde sonuçta. İçimizi kıpır kıpır yaptı bu kitaplaşma halimiz. Beklentilerimiz büyümeye başladı. N’olacak bakalım şimdi, bakalım şimdi neeeee?

Şimdi olanlar oldu işte. Oturduk Taksim’in orta yerinde, ben, Burcu ve de yayıncı. Güzel yüreği yüzünde çarpan güzel bir yayıncı... Anlaştık, basılıyooooruzzzz. Çaaaak Burcu...

Bitmedi tabii, asıl iş şimdi başlıyor. Internet sayfalarında görüp de kitap tabir ettiğimiz emeğimizi, kağıda geçirene kadar hayli çalışmamız gerekecek.

Daha önce de yazdım hani, tariflerimiz yeterli değil. Yemek, çorba, salata ve belki de halâ tatlı gönderebilirsiniz. Tarif göndermek için adresleriniz burcu@cigirelektronik.com , zinnur.doganata@gmail.com . Vaktimiz de çok az. Yılbaşı üzeri kitabı vitrinlerde göreceğiz hesabını yapın lütfen.

Kitabımızı çok fazla sayıda alabilecek sponsorlar arayışındayız. Karadeniz spor kulüpleri, fındık bazlı ürünleri olan her firma, Malatya Pazarları misali yaygın satış yerleri olan kuruluşlar ve de düşünebileceğiniz herkesi hedefleyebiliriz. Beşyüz adet üzeri sponsorlu satışlarda, kitapta firmanın sponsorluğunu belirtme imkanımız var. Bu arayışları hep birlikte yapabiliriz.

Şimdilik gelirimiz üç beş kuruş olabilir. Amacımız büyümek ama değil mi? O halde ikinci kitabımızın da çalışmalarına çok yakında başlayacağız. Bu sefer tecrübeliyiz de üstelik. Yayıncımızın da istekleri doğrultusunda daha kolay çalışabileceğimiz bir sistem ve zemin oluşturacağız. Fındık kadar dört koldan zengin bir konu bulmak elbette her zaman mümkün olmayacaktır. Yine de her konu kendi içinde öylesine büyütülebiliyor ki, bu iş bloggerlar için çocuk oyuncağı diye düşünüyorum.

Bir de ne yazarsak yazalım, çıkış noktamızın fındık olduğunu unutmamak, hele hele esas amacımız olan fındık tüketimini desteklemeyi hiç unutturmamak için, yola hep “Bizim Fındık Çocukları” diye anılarak devam etmemizi hayal ediyorum.

En önemli yere geldik. “Bizim Fındık Çocukları” kimler olacak? Yüreğimden hep Karadeniz’in ücra bir köyünde, fındıklı tariflerden elde ettiğimiz geliri fındık fındık gözleri yollarda bekleyen, fakir bir okulun öğrencileri geçiyor. Bu seçimi de pek yakında yapmak durumundayız. Daha sonra aramızdaki bağı kurmak için okulu ziyaret etmemiz söz konusu.

Şimdi de acilen ve yeniden çalışmaya başlamamız söz konusu!

Şeker gibi bayram günleri ve bol fındıklı fikirler dileklerimle, herkese sevgilerimi gönderiyorum.

Annoya

8 Comments:

  • oya abla, cekilen fotograflarin bir kismi hic de kitap icin yayinlanabilecek duzeyde degil. Ayrica yayinciyla, fotograflarin cozunurlugu konusunda gorustunuz mu? Aklima geldi de...

    By Blogger fethiye, at 21 Ekim 2006 23:12  

  • "Karadeniz’in ücra bir köyünde, fındıklı tariflerden elde ettiğimiz geliri fındık fındık gözleri yollarda bekleyen cocuklar"...
    Iste bu cumle herseyi ozetliyor bence ve butun bu cabalari hakkedecek bir hedef olduguna 100% katiliyorum. Insallah gercekten bunu hak eden, ihtiyaci olanlara ulasabiliriz...

    By Blogger Papatya, at 22 Ekim 2006 10:16  

  • Sevgili Fethiye, kitabımız her tarife resim şeklinde olamıyor. Biraz çizim biraz fotoğraf, şimdilik başarabildiğimiz bu. Benim de korkularımın başında geliyordu fotoğraflar, yayıncımız o kadar kolaylıkla çözdü ki bizim amatör sorunlarımızı.
    ----------
    Bu kadar duyarlı insanlar nasıl geldik bir araya yahu? Benim de içim titriyor Papatya'cığım. Konu ile ilgili her hareketimde gözlerim doluyor, tüylerim diken...

    By Blogger Oya Kayacan, at 22 Ekim 2006 10:27  

  • Arife gecesinden geldim bayram kutlamasına...
    Annoya; sevdiklerinle, kediciklerinle sağlıklı, mutlu bir bayram dilerim...

    By Blogger Şirin, at 22 Ekim 2006 22:07  

  • Sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar diliyorum Oya Hanım....

    By Blogger zeyno, at 22 Ekim 2006 22:12  

  • Inan okurken gozlerim doldu Oya'cigim,
    Nasil sevindim, anlatamam..
    Guzel bir bayram diliyorum sana ve sevdiklerine..
    Hanife

    By Blogger Hanife, at 23 Ekim 2006 02:40  

  • Güzel gönüllü insanlarsınız hepinizin emeklerine yüreklerinize sağlık..Bende okurken gözlerim yaşardı,inşallah en kısa zamanda amaça ulaşmış olursunuz..

    Sana ve sevdiklerine güzel bayramlar diliyorum..Sevgilerimi gönderiyorum..

    By Blogger Damak Tadı, at 24 Ekim 2006 18:48  

  • Sevgili Annoya nasil atlamisim ben bu harika haberi! Ne kadar guzel bir girisim bu ve insallah sadece bir "ilk adim". Turkiye'nin her bolgesine yayilabilecek bir organizasyon. Sizi tanidigim icin bir kez daha cok mutlu oldum.

    Elimden ne gelirse yapacagim kendi adima.
    Sevgiler...

    By Blogger Banu Ucak, at 7 Kasım 2006 01:23  

Yorum Gönder

<< Home