Kedili Mutfaklar

Perşembe, Temmuz 22, 2010

Cancan dedi ki, ben dedim ki...


Eve gelmiş, uçuyor keyiften, "Koş oğlum koş gel bak sana ne aldım..." Gülüyor kahkahalarla. Koridorda birbirimize doğru ilerliyoruz, bakıyorum arkasından tekerlekli bir ayıyı çekiyor ipinden.
Şimdi alıştırmalar yapıyormuşuz. Nereye gidersem tekerlekli ayıyı da getirip yanıma koyuyor. Sözde alışacakmışım da, ipinden tutup ben gezdirecekmişim onu. Hiç oralı olmuyorum, önüme bakıyorum sadece.


Münevver'in makaronlarından fıstıklı ve kahvelileri bana özel yapılmış, yine özel imalât bir kutuya yerleşmişler ve bana hediye edilmişlerse eğer... Şaka gelecek size ama ben onları dondurucuya koydum. Özel kahvelerimin yanında özel olarak bir tane servis ediyorum kendime.



Zaman zaman önlük takıyorum. Ne zaman? Mankenlik yapmam gerektiğinde. Bazı marifetli kadınlar var hani, onlardan biri de Ece ya hani. Öyle güzel şeyler yapıp ediyor ki, şaşırıyoruz yani. Bu da bizim mutfağımızın adına yapılmış çok keyifli bir önlük. Takıyorum, giriyorum mutfağa... Şakacıktan tabii.


Vişnesini Hayati Kaptan toplamış bahçesinden. Bende kızılcık tarhanası var. Vişneli kızılcık tarhanası kaynattım azıcık! Ekşisine kurban olsunlar, öylesine lezzetli. Soğuttum. Yulaf üzeri bir akşam yemeği oldu. Biri yer biri bakar olmaz. Yapın.



Laymonata demiştim. O lezzet küplerim yine hazır ve nazır dondurucuda bekliyorlar. Canım sıkı bir soğuk içecek istediğinde, hoooop al sana bir bardakta iki üç tane. Bızzzt aletinin kıracağında çıkır da çıkır ufalanmış buzlar... Votkalı kumkuatımdan iki parmak, iki de meyvesi...

Dediydi dedimdi...

8 Comments:

  • annoyam alkol mu tüketiyorsun!! çarpılacaksın bak benden söylemesi Tayyip duymasın kedini de al git der:)) bizim kapı hep açık sana aklında olsun tabii..alkolumuzu alır pisiklerimizi severiz..bundan iyisi şamda kayısı:)))

    By Blogger Feride Nizamettin, at 22 Temmuz 2010 13:21  

  • Oya hanım, aşkolsun!
    Bu sıcakta yenilecek, içilecek en şahane şeyleri bulmuş yapmışsınız!
    :))

    By Blogger EKMEKÇİKIZ, at 22 Temmuz 2010 13:56  

  • Toplu günaha teşvik ediliyorum. Bunun cezası çoktur Pisik, çarçabuk iflah ve ıslah olmalısın. Üzüm ye üzüüüüm.
    ----------
    Sıcakla aram hiç yok Ekmekçi Kız. Nerden yırtarsam o kadar mutluyum. Sen söyleyince düşündüm de, hep serin serin yemekler yiyorum. Hani yerken 'ooooh içim ferahladı' dedirten.

    By Blogger Oya Kayacan, at 22 Temmuz 2010 21:06  

  • yaz keyfi annoyam yaz keyfi
    afiyet olsun .

    By Blogger carpediem, at 23 Temmuz 2010 14:29  

  • Keyfe keder sevgili Dilara, keyfe keder! Çok sıcak, sokaklar dayanılmaz, evlerde de maalesef klima mahkûmları olduk.

    By Blogger Oya Kayacan, at 23 Temmuz 2010 18:07  

  • O sonuncudan istiyorum ben CANCAN. Hani şu votkalı buz gibi laymonata :)) Oya Can'ı yormadan girelim mutfağa. Sen pati uçlarında ben parmak uçlarında. Annoyaya yakalanmadan yapıp çıkıverelim. Sevgimde beraberinde.

    By Blogger Pirate/Korsan, at 24 Temmuz 2010 11:45  

  • Kumkuat likörümüz bitti Hakan Abi. Neyse ki bu yıl meyvemiz bol olacakmış diyor Mine Teyzem. Şimdilik başka bir lezzet uydurmaya çalışıyoruz laymonataların içine. Olur, dediğin gibi yaparız, uyuturuz benimkini, bana da yalatırsın azıcık şu menem şeyden ;)

    By Blogger Oya Kayacan, at 24 Temmuz 2010 15:47  

  • Ooooooh afiyetler olsun.
    Porto'ya bekleriz buralara. Şöyle serinlikte...

    By Blogger Tijen, at 27 Temmuz 2010 16:20  

Yorum Gönder

<< Home