Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ekim 30, 2010

Dut kurulu kekle bloga sitem


Keklerimi böyle parça purça yapmaya bayıldım ben.  Böylece fırına girebilen her kap, biraz da şekli itibariyle elveriyorsa oluyor mu bana birer kek kalıbı.  Yeme kolaylığı da var.  İrili ufaklılar arasından herkes kendine göresini seçebiliyor.   



Meraklısı değildim ya eskiden kek yapmanın, hamurla oynaşmanın filan.  Artık meraklısıyım.  Kendimi süpermarketlerde un çeşitlerini incelerken bulduğum zamanlar oluyor sık sık.  Eşe dosta kullandıkları unlar konusunda fikir bile danışıyorum. 


Un olan evde kek olmaması mümkün değil sanki.  Ölçüp biçmek gibi lüzümsuz işleri de kaale almadığımdan çocuk oyuncağı gibi  geliyor bu iş bana. 

Dut kurusunu su buharında iki dakika tutup yumuşattım.  Ceviz bııızzztı ve kavanozun dibinde kalmış iki incir reçeli ve suyunu kattım.  Unum Sinangil fındık aromalıydı, fındık yağım Sırma.   



Maksadım bu kadar saçma sapan bir kek yazısı yazmak değildi.  Blogla sorunlarım var. Bırakın işin içine biraz keyif katmayı fotoğrafların yerlerini bile değiştiremiyorum.  Yazı ayarlarını tutturamıyorum.  Başa çıkamıyorum anlayacağınız.  Bir çırpıda yapılan bir kekin hikayesi bana uzun zamana maloldu.   

Ben blogumla keyif için uğraşıyordum.  Sıkıntı olacaksa böyle...

   

10 Comments:

  • Ben kek yapmayı hep sevdim, doğaçlama yaparım hep:) Dut kurusu hiç aklıma gelmemişti, aklınla bin yaşa Sevgili Oya

    By Blogger Boncukçu, at 30 Ekim 2010 16:12  

  • Bende bu sebebten blogspota gectim.Ve cok memnunum.Resim yükleme ve diger programlar sipsak oluyor.Biran evvel blogspotta bir adres al ve yayina oradan devam et derim.
    Sevgiler

    www.birdilimbirtutam.blogspot.com

    By Blogger bir dilim bir tutam, at 30 Ekim 2010 16:12  

  • Peki Boncukçu'cuğum, bu işler doğaçlama da çok güzel oluyorsa, ne demeye kırk çeşit ölçü kullanırlar ki? Sana bir ipucu daha, dut kurusu ile dut pekmezi kullanacaktım şeker niyetine. Sonra kavanozda geçen yıldan kalmış incir reçelini görünce az şekerle beraber onu kullandım, bitsin diye. Pekmezle de yapacağım yakında.
    ----------
    Ben de blogspot'um zaten Serap'çığım. Ben de çok memnundum, taaa ki gelişmiş halini yüklemeye çalışana kadar. Hiç mi hiç yetenekli değilim bu konularda. Olanlar öyle oldu işte.

    By Blogger Oya Kayacan, at 30 Ekim 2010 16:34  

  • Ben de yeni haliyle papaz oldum, eski haline dönme tık'ı var, ayarlarda, eski düzenleyiciye dön:)

    By Anonymous Adsız, at 30 Ekim 2010 20:06  

  • Oya hanim duzelir sakin eylenceyi tekr etmeyi , bizide sizden mahrum etmeyin.
    Kek ler harika olmus bedne bir kek cirpayim bari hazir aklima gelmisken.
    sevgiler
    Sefa

    By Blogger lezzet sefasi, at 30 Ekim 2010 20:20  

  • arada uğraştırsa da blog yazmak süper bir şey....yoksa bu keklerin kokusu başka nasıl ulaşır buralara...elinize sağlık...

    By Blogger sihirlirloklava, at 31 Ekim 2010 00:01  

  • Oya Hanım; kek bahane, hamur mıncıklamak şahane..Müthiş bir terapi keşfetmişsiniz, süper..Blogla bazen ben de uğraşıyorum ama keyfimi kaçırmıyorum..Hele Blogcu.com'dan gelince..Sevgiler..

    By Blogger LEZZETLİ SOMUNLAR, at 31 Ekim 2010 01:25  

  • Bir de keçiliğim vardır benim Gasilhane, tuttururum. Dün bir iki şey çözdüm. Çok oynamam gerekiyor çareleri bulmak için. 20 yaşında TV görmüş kadından PC kullanımı bu kadar beklenir. Bizim zamanımızda vardı da almadık mı yani ;))
    ----------
    Daha buradayım Sefa'cığım, pes etmedim.
    ----------
    Selam Derya, doğru diyorsun... Blogunu daha evvel görmemiştim, baktım şimdi. E sende bu kadar marifet olunca süper olur tabii ;) Sevgiyle
    ----------
    Sevgili Serap, siz hamurcular yok musunuz, bayılıyorum hepinize. Erkek arkadaşlarım dahi ekmek yapıyorlar artık, koca koca adamlar, pek keyifleniyorlar. Eh eksik kalmasam tabii ben de :/ Ara ara yaparım zaten. Kafadan takıldığım için süper sonuçlar almıyorum belki. Yani öyle pofidik şeyler olamıyorlar, maya ayarı tutturamıyorum falan ama lezzetleri yerindedir her zaman.
    Blogla uğraşmaktan sonuç alamayınca eşittir zaman kaybı oluyor ya, keyfimi kaçıran o işte. Sevgilerimle

    By Blogger Oya Kayacan, at 31 Ekim 2010 08:14  

  • Sevgili Oya, kekinle bloğa sitem etmenin ötesinde erkek arkadaşların mutfağa girip ekmek yapmasının ötesinde, bazı erkek blogdaşlar pasta da yapıyor.Bunda yadırganacak ne var ki...Bloğumda ki etkinliğe isteğinize bağlı katılımızı beklerim. Sevgilerimle..

    By Blogger Mehmet Osman Çağlar , at 31 Ekim 2010 12:41  

  • Yadırgamış gibi mi çıktı sesim Jivago? Yoook canııım, ben mutfağa kim girerse sevinirim sadece. Bizimkilerin fırıncı yanları yeni yeni başgösteriyor da, deyişim odur...
    Benim her yaptığım 'yalancı' zaten, buyursunlar alsınlar; sevinirim.

    By Blogger Oya Kayacan, at 31 Ekim 2010 18:39  

Yorum Gönder

<< Home