Kedili Mutfaklar

Perşembe, Kasım 11, 2010

Breaking news

Kavala'dan sevgiler



Benim seferi ailem, gittiler getirdiler.  Şu Kavala Edirne arası paylaşılamayan mis gibi tereyağlı, yanık unbadem kurabiyesi var ya; paylaşılamadığı kadar da var.  Un kurabiyesi severler daha bir sıcak yaklaşırlar mutlaka.  Ben genelgeçer zamanlarda un  kurabiyesine yan çizdiğim halde, Kavala kurabiyesini tam geçiyorum.

Ev kurabiyecileri için Çerkez Kızı'nın tarifi okunuşta mükemmel duruyor. 


Mevlüt shower !




Gelin kızımız Nurci meğer Melisa bebek doğduğundan beri okutmak istermiş.  Düne uymuş işte sonunda.  Ben işin dualı başını göz göre göre ;)  kaçırdım ama hocaya bayılmış herkes, öyle modern böyle efendi şöyle şekermiş.  Davetin ortası ve sonu derseniz muhteşemdi/ mükemmeldi.  Ortası dediğim zamanda acayip görsellikte ve lezzette müthiş bir yemek yendi. Finale doğruysa gelen hediyeleri açtık. 

Konu başlığı benim icadım oldu bu durumda.  Baby shower efsanesi yıkıldı, bitti.  Mevlüt shower is the latest concept :) 


Cancan'ımla örüyoruz




Gece gece Cancan'la TV izleme halimizi beyan edelim istedim.  Ben uzuyorum, elimde basitin basiti bir örgü; Cancan patilerini bacağıma dayıyor, icabında başını da yaslayıp uyukluyor.  Kalın yün, 6.5 şiş, onbir ilmek...  Bir çile örülecek, bittiği yere tığla bir brit yapılacak.  Başladığım tarafa da kocaman bir örgü gül, volanlı volanlı ponpon gibi.  İki kere dolanacak insanın boynuna boynuna, sıcacık bir şıklık olacak.  Oluyor da. 


İsteyenin bir yüzü kara


Leylak Dalı bu işleri pek güzel yapıyor.  Ben hiç yapamıyorum, haliyle kıskanıyorum ya.  Ismarladım, "Şöyle ince ve şuh bir kadın olsun," dedim, "mutfakta chef Oya."  Çiziktirdi işte bana da bir şeyler, sus payı diye.  Bayıldım.  

13 Comments:

  • Kavalalar pek nefis,kurabiye çok şık,başlık ise tam seni yansıtmış Oya'cığım..Seviyorum seni ve hallerini..))

    By Blogger Damak Tadı, at 11 Kasım 2010 14:13  

  • :)))
    Seni bulan bu kadını müjde diye versin Oyacan...

    By Blogger Leylak Dalı, at 11 Kasım 2010 16:46  

  • Kurabiyeleri eve getirene kadar kırıp dökmüşüm Gül'cüğüm, elde kalan tek sağlama zar zor poz verdirdim! Hâl ve gidiş notum iyi yani?
    ---------
    Yok verdirtmem Leylak Dalı, kuma gibi kalsın bu da, pek yakıştı Kedili Mutfaklar'a :))

    By Blogger Oya Kayacan, at 11 Kasım 2010 17:33  

  • mevlut shower :)) Hic gulecegim yoktu. Bu concept tutar yalniz soyleyeyim :))

    By Blogger ycurl, at 11 Kasım 2010 18:06  

  • Eminim tutacağına Curly'ciğim. Yakında başlarız okumaya/işitmeye sağda solda...

    By Blogger Oya Kayacan, at 11 Kasım 2010 18:26  

  • Oyacan'cım,
    Leylak Hanım ne güzel yapmış öyle.
    Harika olmuş valla...
    Ben de kıskansam mı ne?

    By Blogger Unknown, at 12 Kasım 2010 04:57  

  • E kıskan hadiii, seni de seranın gülü yapar belki ;)

    By Blogger Oya Kayacan, at 12 Kasım 2010 08:18  

  • merhaba,yetişin desem yeri var))hint asıllı(ingiltere vatandaşı)misafirlerim geliyor.et,yavuk,balık,yumurta yemiyorlar..daha öncede istanbulda kızımın evinde misafir etmiştim..göbeğim çatlamıştı..neyseki çok memnun olarak ayrılmışlardı)şimdi ne yapsam??sağlıkla sevgiyle kalınız .nesrin

    By Anonymous Adsız, at 13 Kasım 2010 18:04  

  • Ne demesem yeridir yani Nesrin. Ben böyle ısmarlama iş hiç yapamam ki ;) http://kedilimutfaklar.blogspot.com/search?q=zeytinya%C4%9Fl%C4%B1

    Yukarıdaki adreste benden bir şeyler var. Fırın makarnalar, sebze ogratenler, enfes zeytinyağlılarımız... Geçen sefer yaptığın minvalde..., sen bu sefer de yüzünün akıyla çıkarsın işin içinden. Kolay gelsin.

    By Blogger Oya Kayacan, at 14 Kasım 2010 08:40  

  • Kurban Bayramı'nın İslam'a ve insanlığa barış, sevgi, hoşgörü getirmesini diliyor, sizin ve ailenizin bayramını kutluyorum. Sevgilerimle...

    By Blogger Mehmet Osman Çağlar , at 15 Kasım 2010 13:37  

  • Güzel dilekler bunlar, bir de içinde 'kurban' olmasa sevgili Jivago. Size de, ailece neş'eli bayram günleri diliyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 15 Kasım 2010 14:00  

  • Babaannem Kavala'lidir, hic tanimadim ama :( Keske yetisebilseydik birbirimize de ogrenseydim ondan Kavala tadinda birseyler... Sevgiler!!

    By Blogger ayçobanı, at 16 Kasım 2010 16:33  

  • Keşke Ayçobanı keşke... Yine de iz sürmek yakışır sana.

    By Blogger Oya Kayacan, at 16 Kasım 2010 19:04  

Yorum Gönder

<< Home