Madem her yerde kar var...
... kar yiyoruz kaaaaaaar
Kar Helvası'nın esas olanı pekmezlisi. Benim yaptığım mürverli. Mevsiminde kaynamış, çok canım çektiğinde tadımlık kullandığım mürver reçelimi kara kattım. Kar bir mini çanağa dolduruluyor, ortası oyulup içi istenen kadar canınızın istediği lezzetle dolduruluyor. Karıştıra karıştıra yeniyor.
İstanbul için son gün.
Kar yiyoruz kaaaar...
(Facebook'a koyduğum bu kısa not ve fotoğrafın güzelliğine kıyamadım, Kedili Mutfaklar'ımda da bulunsun ;)
9 Comments:
Bizim buralarda kar yok :( Kar yoksa helvası da yok !
By Nilgün Torunoğlu, at 1 Şubat 2012 11:59
Aha!
Öğle yemeğinden sonra tatlı tatlı diye dolanırken, beyhude başsız tavuklar gibi oluyormuşuz!
Ben de birazdan yapayım.
By Jardzy, at 1 Şubat 2012 12:02
N'etsek Colette? Kızları öp en iyisi sıcak sıcak, boşver kar mar, donduk valla... Nasıl bir teselli verebildim mi?
----------
Kısa yollu 'sorbet' işte Jardzy;) Sizin karlar da uzun soluklu;) Her gün değişik bir tat, yeme de yanında yat.
By Oya Kayacan, at 1 Şubat 2012 12:50
kar deyince, rakı-kar keyfin gelir aklıma hep, içim ısınır:)
By Boncukçu, at 1 Şubat 2012 19:44
Cocuklugumda nadir olarak yagan kardan yapardik kar helvasini,pekmezli :)
By lezzet sefasi, at 1 Şubat 2012 21:05
eveeett. bunu almanyada yaşadığımız dönemde biz de yapardık.. içine çilek reçeli koyardı annem..
By denizanasi, at 1 Şubat 2012 21:51
Bu yıl da yaptım o keyfi Boncukçu. Geleneksel oldu!!!
----------
:))) Sefa ve Deniz Anası, kar bulduğunuzda yine yapın. Doyulmuyor yemeye :)
By Oya Kayacan, at 2 Şubat 2012 10:23
Süper olmuş.
Biz de düşündük ama temiz kar bulamadık iyi mi??
Ellerine sağlık.
Anne Çiğdem
By Oglak Kizlari, at 7 Şubat 2012 13:11
Tüh ;)
By Oya Kayacan, at 7 Şubat 2012 15:10
Yorum Gönder
<< Home