Kedili Mutfaklar

Cuma, Ekim 27, 2006

Kahvaltıda fındık


Fındıklı yumurtalı ekmek

Bir çırpıcı alıp elime, iki yumurtayı da kırınca çukur bir yere, lezzetler uçuşmaya başlar kafamın içinde. Ana malzemesi tost ekmeği dilimleri, hesapça üç dilim iki kişilik veya tek kişi iki öğünlük doymak isterseniz eğer benim gibi.

Dilimleri üst üste koyup keskin bir bıçakla kenarlarını aldım önce. Sonra üç bıçak enine, üç de boyuna dokuzardan yirmiyedi lokmam oldu. Çırpılmış iki yumurtaya buladım lokmaları ve azıcık sızma koyduğum tavada kızarttım. Yumurta piştikçe yapıştırıcı etkisi yaptığı için, lokmaları ayıra ayıra kızartıyorsunuz, tabakta görüntüsü ve yemesi daha keyifli oluyor.
Bu sefer lezzetini dil peynirinden aldı yumurtalı ekmeklerim. Derken de fındıklanıp şekerlendi ki, bana kalsa her gün yiyebilirim, aman bana kalmasın!

Dil peynirini içinizden geçtiği kadar bol saçaklayıp koyun kızarmış yumurtalı ekmeklerin üzerine. Onlar erirken ateşi söndürün. Ayrı bir tavada azıcık kızarttığınız, yine azı çoğu size kalmış iri parçalanmış fındıklara pudra şekeri serperek çevirin ve diğer tavaya alın. Üzerine tekrar bol pudra şekeri serperek yiyeceksiniz.

Mutfağımda belirleyici kuralların olmayışı beni çok rahatlatıyor. Tost ekmeği mesela, ister tahıllı ister ak veya kara olabilir. Dil peynirinin yerini az tuzlu herhangi bir peynir alabilir. Pudra şekeri sevdiğiniz bir marmelatla yer değiştirebilir.

En iyisi iki yumurtayı çukur bir yere kırıp çırpıcıyı elinize alınca düşünün bunları.

5 Comments:

  • Fındık projesi için sizi tebrik ederim.Çorbada tuzum bulunamadı ama fındık tüketimimi çok arttırdım. Zaten evde çok sevilir. Tarifler için kalmaz çoğu zaman bakarım avuç avuç yemişler.
    Ayrıca kahvaltıda fındık başlıklı bu yazınızı da çok sevdim. Çok şiirsel bir anlatım olmuş. Ellerinize sağlık :)

    By Blogger Bocuruk, at 27 Ekim 2006 14:05  

  • Sevgili Oya'cığım,
    Tarifi düşündükçe bir hoş oldum,enfes olmuştur büyük bir keyifle de yemişindir mutlaka anlatmandan öyle anlaşılıyor..Ellerine sağlık,mutlu ve neşeli bir hafta sonu diliyorum..Sesevgiler..

    By Blogger Damak Tadı, at 27 Ekim 2006 15:41  

  • Sağol Bocuruk, çocuklar da severler bu kahvaltıyı eminim.

    Sen de yap Damak Tadı. Daha da hoş olursun 8-)) Ben dört köşe oluyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 27 Ekim 2006 18:19  

  • Harikalar dökülüyor sayfalara.Bravissimo Sn Oya.

    By Blogger ERDIL, at 28 Ekim 2006 02:02  

  • ilginç olmuş deniycem en kısa zamanda....

    By Anonymous Adsız, at 28 Ekim 2006 15:23  

Yorum Gönder

<< Home