Kedili Mutfaklar

Pazartesi, Şubat 05, 2007

İkimizin resmini...

(Fotoğraf Hürriyet'ten, polis memuru Murat Eriş)


(Fotoğraf Google'dan, Yasin Hayal)

Pansuman / Bir serab oldu şimdi hayalin... (Nihavend)

Of sen yana ben cama / ikimizin resmini çıkarsınlar yan yana / derelerin çakılı, nerden aldın akılı / döne döne oynuyor, ağabeyimin çakırı... (Türkü, Trakya yöresi)

2 Comments:

  • Pansumana ne yazsak yaraya acı verir sanki...
    Şu Beyoğlu dediğinde haklısın hocam! Bizim ailede de hep "Beyoğlu"dur... Benim ağzıma nerden dolamıştır dersen.... Buldum... Benim veletlerden... Sürekli şöyle:
    -Hadi ben taksim'e kaçtım...
    -Nerdesin oğlum? Koordinat bildirbakim!
    -İstiklâl'deyim...
    -Galatasaray'dayım...
    Dikkat ettim de hiç "Beyoğlu" dememişler...
    Oysa benim, annemin ve dahi dedimin doğumyeri Beyoğlu...
    Ama bugün artık o Beyoğlu kalmıdığından mıdır nedir anmamışım demek... Bağdat Caddesi'ne "Cadde" demek ise bana çok ters hocam... Benim çocukluğumun ve de gençliğin Bağdat Caddesi orası hep de öyle kalacak!ne var ki oarsı da artık eski Bağdat Caddesi değil... Ay yaşlanmışım ben yahu! Şimdi farkettim...

    By Blogger Şirin, at 5 Şubat 2007 14:03  

  • Böcekler dünyasin da bizleri ilgilendiren den bir tanesi de Sineklerdir.Bildigim kadar yüzlerce cesidi vardir.Karasi Ati,sivrisi,uyutani,minigi,yakani.
    Illa da Yesili.O baska bir Yesildir.Pislik üstün de olmasa cok da sirindir.Keske o pislik üzerinde olmasa.Sinek bu iste en güzel rüyadan bile viziltisi ile uyandirir.Sisirir kizartir.Ata sözünde bile yeri vardir.Kücüktür ama migde bulandirir.Dedim ya eski bir söz artik yenisi gelmesi lazim!..
    Saygilarla.

    By Blogger ERDIL, at 5 Şubat 2007 15:32  

Yorum Gönder

<< Home