Kedili Mutfaklar

Pazar, Şubat 18, 2007

Kim neyin peşinde belli değil...

Fethullah Hoca'nın 'misyonerleri' neyin peşinde?

Mahmut Övür

Bir süre önce Kenya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ni kapsayan bir geziye katıldım. Yola çıkarken kafamda tek bir soru vardı: Dünyanın dört bir yanına yayılan hatta adını ilk kez duyduğumuz ülkelerde açılan Türk okulları ne amaçla açılıyor? Aslında bu soru Türkiye'de pek çok insanın kafasını karıştırıyor.Şüphe ile bakanlar da samimiyetle olayı anlamaya çalışanlar da bu sorunun cevabını merak ediyor. http://arsiv.sabah.com.tr/2007/02/18/yaz1336-40-118.html yazının tamamı için..

Pansuman / Sorular???

Geziyi kim tertipledi? Masrafları kim karşıladı? Kim kim gidildi? Yerseniz diye cebinize fındık fıstık dolduruldu mu?

3 Comments:

  • Çok doğru... İyi eğitim veren bu okulların öğrencilerinin, yöneticilerinin, öğretim görevlilerinin herhangibir çevreye olumsuz gelecek bir durumlarının olmamasına rağmen bu okullardan son derece rahatsızlık duyanların neyin peşinde oldukları belli değil. Asıl araştırılması ve eleştirilmesi gereken budur!!!

    By Anonymous Adsız, at 18 Şubat 2007 18:00  

  • Sizce çok doğru olanı söylemeniz için bile saklanmanız mı gerekiyor?

    By Blogger Oya Kayacan, at 18 Şubat 2007 18:43  

  • Sanirim Amerika'da da Dallas ya da Houston'da actilar. Buradaki Fethullah hoca cemiyetinin hicte azinlikta olmadigini belirtmek zorundayim. Peki neden Fethullah Gulen ulkeden ayrilmak zorunda kaldigi zaman Amerika'ya geldi? Neden Turk okullarinin acildigi bir ulkeye gitmedi? Paranin kaynaginin nereden geldigini dusunmeye cok gerek yok bence. Verdikleri egitim cok iyi olabilir ve belki cok parlak ogrencileri alip yetistirdikleri de dogru (buna sahitim Bogazicinden) ama bana cok samimi gelmiyorlar nedense.

    By Blogger ycurl, at 18 Şubat 2007 19:28  

Yorum Gönder

<< Home