Kedili Mutfaklar

Salı, Şubat 06, 2007

Pes...

Pansuman / ...bu ne perhiz...,

Rakı ’milli içki’ ilan edilecek yüksek ÖTV’den kurtulacak

Hükümet, rakıyı vergide Avrupa Birliği’nin 'yüksek alkollü içki’ kategorisinden çıkartmak için harekete geçti. Rakı, daha önce Fransa’nın rom, Yunanistan’ın Uzo’da yaptığı gibi ’milli içki’ olarak tescil ettirilecek. Böylece rakıya düşük oranlı ÖTV uygulanacak. MALİYE Bakanlığı, rakının, Avrupa Birliği’nin (AB) yüksek oranlı özel tüketim vergisi tarifesinden korunması için de harekete geçti. Maliye Bakanlığı, rakı için de Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından ’Türkiye’nin milli içkisi’ olarak tescili için Dış Ticaret Müsteşarlığına başvurdu. Rakının Türkiye’nin milli içkisi olarak tescil edilmesi durumunda yüksek oranlı ÖTV’sinde düşüş sağlanacak. Yunanistan’ın da daha önce Uzo’yu milli içki olarak tescil ettirerek, üzerindeki yüzde 50 oranındaki ÖTV’yi düşük oranlara çekmeyi başardığı belirlendi.

(6 Şubat 2007, Hürriyet Ekonomi’den)

...bu ne lahana turşusu?

CHP'den Ata rakı davası

CHP "Atatürk'ü halka sürekli alkol alan biri olarak gösteriyor" diye Ata ve Sarı Zeybek rakı markalarının iptalini istedi.

BAYKAL'IN BİLGİSİ VAR

CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem suç duyurusunda şu gerekçeleri sıraladı: "Bu rakılar tanıtım ve reklamlarında hep Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i anımsattı. Alkollü yerlerde halkın bu ürünleri ulu önderin ismini kullanarak istediği görüldü. Bu, ulu önderin şahsiyetini zedeliyor. Para kazanılacak diye Ata'nın isminin hunharca kullanılmasına göz yummayız."

(Sabah Ekonomi, Sevilay Yükselir’in haberinden)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home