Kedili Mutfaklar

Pazar, Şubat 11, 2007

Sofra keyfimiz

Akın Amca bize geldi. Çok güzel bir Pazar geçirdik.

Annoya müthiş bir makarna yaptı. Mantar ve tavuk, tarhunlu zeytinli filan. Üstüne parmesan koydular. Çok çok yediler.

Ben Akın Amca'yla bol bol sohbet ettim.


Annoya'mı öptüm, teşekkür ettim. Ben hiç azarlanmayan mutlu bir kediyim. İstersem masada dururum, istemezsem durmam.

Belli zaten hayatımızın güzelliği. Çiçek çiçeeekkk.




Posted by Picasa

4 Comments:

  • Sevgili Oya hanım,
    Böyle bir derleme için neler yazılır kimbilir? Benim aklıma geliveren tek şey mutluluk:)))
    İnsan sevdikleriyle, keyif aldıklarıyla huzurlu, mutlu bir sofranın etrafında toplanıyorsa eğer bu hem mutluluğun, hem bereketin hem huzurun fotoğrafı oluveriyor.
    Dilerim mutluluğunuz, sağlığınız, huzurunuz daim olur, sofranızın bereketi artar ve misafiriniz eksik olmaz.
    Sevgilerimle,
    Leyla

    By Anonymous Adsız, at 12 Şubat 2007 13:17  

  • Merhaba,

    Kedili mutfaklarda ceviz reçeli ararken sakız reçeli ile ilgili yorumunuzu gördüm.

    Damak tadı bu ayrı mesele ama bir tarafı Rum olan bir aileden geliyorum. O tatlıyı (evet tatlı, reçel değil) yemenin bir yöntemi var.

    Oda sıcaklığındaki tatlıdan bir çorba kaşığı kadar genişçe bir bardağın dibine koyup 10-15 dakika buzlukta bırakacak sonra üzerine buz gibi su dolduracaksınız. Bir tatlı kaşığı ile azar azar yiyip, bardakta kalan soğuk suyu üzerine içeceksiniz.

    Mezeli, balıklı mide yorucu karışık yemeklerden sonra sade tadıyla rahatlatıcı bir tatlıdır. Umarım böylesini seversiniz.

    Sevgiler

    By Blogger Çiğdem, at 12 Şubat 2007 14:33  

  • makarnaya eşlik etseydim:))

    By Blogger bencilkirpi, at 12 Şubat 2007 22:25  

  • Leyla'cığım, gel bütün güzel düşüncelerini, dileklerini hepimize yayalım, paylaşalım aramızda. Tatlı dilin daim olsun.

    ----------

    Sakızın çevirme, macun veya tatlısının yapılışlarında ayrıcalıklar var mıdır acaba Çiğdem'ciğim? Sen bunu da bilirsin mutlaka. Ben sakız reçeli dediğim kadar, çevirme ve macun deyimlerini de doğru gibi kullanıyorum sakız tatlısı için. Burası deneme mutfağı olduğundan düşüncelerimde ve tatbikatlarımda yanılma hakkım var ve de gelen düzeltmelerin başımın üstünde yeri var :~)) Rum dostluklarımız çok oldu ama sakız tatlısı yeme yorumun benim için gerçekten yeni. Biz Osmanlı usulü soğuk suyu tatlının yanı sıra ikram etmeyi biliriz. Yahudi anneannem de öyle yapardı. Az sonra kocaman sakız tatlısı kavanozumdan iki kaşık alınarak senin dediğin denenecektir. Çok teşekkür ederim.

    ----------

    Gelseydin Kirpi'cik.

    By Blogger Oya Kayacan, at 13 Şubat 2007 10:45  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home