Kedili Mutfaklar

Pazar, Şubat 24, 2008

Laf olsun torba dolsun...

Kaç gündür havalar güneş. Battaniye altından çıktım, yönetmen koltuğumuzda oturuyorum arkadaşlarla. Arkadaşlar sürekli değişiyor. Eve gelen küçük kardeşler beğendiklerini alıp gidiyor, Annoya'm da yerlerine yenilerini getiriyor.

Karnabahar çorbası yapmanın tam kıvamı bu işte. Dolu dolu ve çok lezzetli. Yarım küçük karnabahar, birer küçük havuç ve kereviz, ikişer soğan ve patates, tuz, karabiber, taze zencefil, kekik. Pişince bızzztlayıp tabağa alın ve süsleyin üzerini; yine kekik ve fakat bu sefer kırmızı biberle, sızma unutulmamacasına...


Maydanoza kırılan yumurta çok lezzetli oluyor. Hafifçe çevriliyor maydanoz yağda. İş mi yani? Değil tabii.


Yine biz okullu kızlar, yine yemek yiyoruz. Hepimiz yükümüzü tutmuşuk zaten, yüksünen yok öyle yiyip içmekten. Ben yine de kibarlığımdan dolu ağzımı kapatmaya yeltenmiştim de, Nevra demişti ki, "Kızım yemek yemiyor muyuz zaten? Ne var yani ağzın doluysa..."

Somonumu havuçla kereviz sapı sotesi üzerinde yedim. Sebzeler sotelenince, aklıma esen her baharat, incecikten elma ~ limon kabuğu ve azıcık taze zencefil rendesi ile kapladığım somonu da içine koyarak beş dakika üstü kapalı pişirmiştim.

Şarköy'den zeytin geldi. Bana da biraz tuzlu geldi. Yıkadım ettim ama olmadı. Yemeklerde tuz niyetine kullanmaya başladım. Mantar, biber ve zeytin, bol sarmısak dişi ve iri doğranmış soğanla öyle bir oldu ki. Sızması da sızmaydı tabii.

Torba dolmamış olabilir ama başka işlerim var.

19 Comments:

  • Aman da aman..
    Yerim ben o Cancoş ile arkadaşlarını..
    O arkadaşlardan ben de yaptım ama böyle şirin olmadılar yaw..Bizimkiler korku filmi elemanları sankiiii...
    minesi

    By Anonymous Adsız, at 24 Şubat 2008 15:42  

  • Tam da sohbet ediyor edasındalar yönetmen koltugunda her biri, muhtesem bir manzara...
    Cok meraklı diyeceksiniz ama o somonunuza koydugunuz baharatların neler oldugunu da merak ettim :) Ne yapayım; görüntüsü nefis yine...
    Torbanız hep dolu zaten sizin, biz de paylasıyoruz hepsini sayenizde.

    By Anonymous Adsız, at 24 Şubat 2008 16:35  

  • ellerine sağlık annoyam,değişik yemeklerinin görüntüleri çok güzel ama biz yapsak aynı tatta olur mu acaba...
    zeytine gelince ben niye unuttum ,sana zeytin göndermeyi...yapmıştım halbuki,siyah zeytin...çok da güzel oldu doğrusu herkesle bayıldı...

    By Blogger carpediem, at 24 Şubat 2008 16:36  

  • Hani çok daha güzellerini yapacaktın Minesi? "Sabun yapsın o," diyor Cancan'ım, "çiçeklerine baksın," diyor. Arkadaşlarının çirkin akrabaları olmasını hazmedemedi galiba!
    ----------
    Hatırlamadım vallahi de o yüzden yazmadım Demet'çiğim. Genellikle taze çekilmiş karabiberi çok kullanıyorum. Italian seasoning (karışık ot), garlic/lemon pepper seasoning (sarmısaklı veya limonlu biber) sıkça kullandıklarımdan.
    ----------
    Hayatı denemekten hiç vazgeçmemek lazım sevgili Dilara. Ya olmazsa diye yapmamak, hiç görmedim diye gitmemek, bilmiyorum diye öğrenmemek olur mu? Mutfak deneylerimizle en fazla başbaşa kaldığımız yer olmalı bence. Keyifli sonuçlar aldıkça da daha fazla denemek istiyor insan.
    Ellerine sağlık, zeytinlerini yiyenlere afiyetler olsun. Ben de yemiş kadar oldum, çok teşekkürler.

    By Blogger Oya Kayacan, at 25 Şubat 2008 08:59  

  • Aklınla çok yaşa Sevgili Oya,
    Brokoli oluyor da karnıbahar niye olmasın tabii. Karnım acıktı gene :))

    By Blogger Boncukçu, at 26 Şubat 2008 17:16  

  • Öncelikle, Cancan'ın ve arkadaşlarının keyfine, sonra da karnabahar çorbasının kıvamına hayran oldum:))
    Yarın öğlenin çorbası şimdiden belli oldu bile..

    Sevgiler...

    By Blogger DİDEM ÖZCAN, at 26 Şubat 2008 22:20  

  • Hah iyi, çorbama talip çıktı. Sevdiniz umarım Boncukçu'cuğum ve sevgili Rapunsel... Cancan da sana hayran Rapunsel. Tatlı yiyemediği için sadece bakıyor resimlerine.

    By Blogger Oya Kayacan, at 27 Şubat 2008 08:27  

  • arkadaşlar çok güzel olmuş denesem yapabilirmiyim acaba..

    By Anonymous Adsız, at 27 Şubat 2008 14:53  

  • O bebekleri ben yapmıyorum sevgili eğitimci, 11 Ocak yazımda hikayeleri var. Yapılması nasıl dersen çok basit ama Mine becerememiş bak!!!
    Dört renk yün. Ten rengi, kazak rengi, pantalon rengi ve saç rengi. Renkleri uyumlu uzunluklarda birbirine ekleyerek dikdörtgen örüyorsun. Çuval gibi dikerek içini doldur sonra, tercihen elyafla. Çuvalın açık ağzını istediğin boyda yünler kesip bağlaya bağlaya kapat, hem de saçları çıksın bebeğin. Pantalon rengini ortadan ikiye dikerek iki bacak yap. Gövdenin ortasını kalın bırakarak iki tarafını da kollari gibi dik. Boynu kurdeleyle sıkılınca da kafası oluyor. Gerisi gözdü ağızdı, sana kalmış artık. Kolay gelsin.

    By Blogger Oya Kayacan, at 28 Şubat 2008 08:26  

  • Oya,
    ne hayıflanıyorum bilsen ? onca kar yağdı, kardan rakı keyfi yapamadan eridi gitti.

    By Blogger kuzine, at 28 Şubat 2008 09:45  

  • Ben yaptım Kuzen'im, söylemesi ayıp. Ertelemeyeceksin, bulduğun gün bırakmayacaksın karı! Şimdi "karda rakı" da nedir diyecekler çıkabilir. Lütfen bakınız 24 Ocak, 2006 tarihli yazım.

    By Blogger Oya Kayacan, at 28 Şubat 2008 13:38  

  • Oncelikle ben o yonetmen kotugundaki guzelligi yerim:)

    Vallahi sana komsu olmak var Oya'cigim. Boyle ekrandan bak bak olmuyor. Simdi o zeytinliyi yapmaya kalksam, nerede o canim biberler, nerede o mis zeytinler..
    Hele bir de is yerindeysen, cekmecende sadece kemirilecek kereviz saplari varsa, bu sayfalara hic ugramamak en iyisi:)

    Sizleri opuyoruz ve guzel bir hafta sonu diliyoruz..

    By Blogger Hanife, at 1 Mart 2008 00:06  

  • gerçekten güzel olmuş. teşekkürler

    By Anonymous Adsız, at 1 Nisan 2008 12:01  

  • hehe güzelmiş

    By Anonymous Adsız, at 15 Nisan 2008 21:08  

  • Çok güzel yorumlar, zevkle okuyorum.

    By Anonymous Adsız, at 8 Ocak 2009 00:19  

  • yemek resimler ve ozellikle kedişin resimi çok güzel :)

    By Anonymous global yurtdışı eğitim, at 24 Nisan 2009 00:37  

  • Muhabbetiniz bol olsun .) Güzel miş tşk ederim..

    By Anonymous yozgat chat, at 16 Ekim 2009 19:16  

  • ellerinize sağlık çok iştah açıcı duruyorlar

    By Anonymous seo, at 1 Aralık 2010 17:58  

  • Gerçekten harika olmuş, tebrikler !

    By Anonymous Yurtdışı Eğitim, at 1 Mart 2014 22:27  

Yorum Gönder

<< Home