Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Şubat 06, 2008

Pazı saplı bulgur pilavı

Buldumcuk 3


Şimdi de aklım tatlımsı bulgurda. Zeytinyağlı pilavlara şeker pek yakışır ya. Kuş üzümünü bol tutarsın, soğanına karamel muamelesi çekersin, yetmedi hayli de şeker katarsın. Tarçını çokça baharatlar da bunlarla işbirliği yapınca, pirinçlere yapışan lezzet muazzam olur.

Efendiiiiim, Buldumcuk serimizin üçüncüsüne başlayalım bakalım. Pazı saplarını yapraklarından ayırıp önce enfes bir ekşi terbiyelisine niyetlensem de, bir anda elimde tuzsuz badem kavanozu ve çam fıstıklarıyla buluyorum kendimi. Yağsız tavada kızarıyorlar bir çabuk ve de sap pilavı yapmaya girişiyorum.

Soğan kavruluyor, minik doğranmış saplar da giriyor içine çevriliyor birlikte; bu iş bulabildiğiniz en lezzetli sızma ile yapılıyor tabii. Yayvan pilav tencereme kavurup kızartıp hazır ettiğim malzemeyi koyuyorum. Bulguru ve bolca sultan üzümünü de, tabii bu bol üzümlü durumda şeker katmayı passs geçiyoruz.


Baharatlar ağzımıza ne, ne kadar layıksa kullanılıyor.

Buldumcuk'un kolisindeki otlar arasından çıkan yabani maydanoz yaprakları, hem pişmiş pilavımız demlenirken az miktar içinde kullanılıyor hem de servise çıkmadan üzerinde.

Zeytinyağlı pilavlar ılık ılık çok güzel yenir.

Zeytinyağlı pilavlar durdukça güzelleşir.

Saplı bulgur pilavı güzeldir.

7 Comments:

  • Oyacaaaan,
    Oooooooooy aneeeeey..
    Bu da ne böyleeee?
    İşte bunu bu akşam yapacam alimallaaah...Nasipse tabiii.Bazan çok niyetlenip gidiyorum eve,sonra evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor...
    minesi

    By Anonymous Adsız, at 6 Şubat 2008 09:53  

  • daha doğrusu çarşıdaki hesap eve uymuyor diyecektim...
    Özür dileyerek saygı ve sevgilerimi sunar...küçüklerin gözlerinden...büyüklerin de ellerinden öperim...

    By Anonymous Adsız, at 6 Şubat 2008 09:57  

  • Acaip lezzetli bir yemege benziyor. Hemen yapiyorum. Tabii, bendeki benzer malzemelerle :)
    Zeynep B.

    By Anonymous Adsız, at 6 Şubat 2008 17:23  

  • Oya'cığım,senin mutfağına bayılıyorum.Öylesine lezzetli,ve güzel ki.Ellerin dert görmesin.
    Afiyet ve sağlıcakla kal.

    By Blogger İpek Kuscu, at 6 Şubat 2008 21:08  

  • Çarşı pazar hesapları tuttu mu Mine'si?
    ----------
    Sevgili Zeynep, benim mutfağım zaten uyaroğlu! Afiyet olsun.
    ----------
    Sağolasın Oriflame danışmanı, ilgi alanım değil.
    ----------
    Çilek'çiğim, murfağa mutlulukla giren insanlar olmamız hayatımızı nasıl da güzelleştiriyor, yaptığımız her işe nasıl olumlu yansıyor farkında mısın? İş olsun karın doysun diye yemek yapanlara; moda diye yemek blogu yazanlara filan benzer yanımız var mı .-) Sana sağlık ve lezzetle dolu nice mutfak anıları diliyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 7 Şubat 2008 09:42  

  • E ayıp ama...
    Ben üstüme yapişip kalan 8 kiloyu nasıl veririm bunlara bakınca..
    Sizi kınıyorum sevgili Oya Karacan:)))))

    By Anonymous Adsız, at 7 Şubat 2008 15:38  

  • Nüket ben de seni kınıyorum, bana bir daha Karacan dersen verdiğin bütün kiloları geri aldıracak tarifler yayınlarım ona göre 8~} Ben bir Kayacan'ım evelallah... Karacan Ailesine gelin giden benim canım bebeğim Kimsecik'ti. Dolayısıyla Cancan'ımın soyadı, soyadı kanununa göre Karacan olabilirdi, ancak o da Kayacan'ı seçti ve sağlık/nüfus karnesinde benim soyadımla kayıtlı!!! Sevgileeer...

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Şubat 2008 11:14  

Yorum Gönder

<< Home