Kedili Mutfaklar

Perşembe, Şubat 12, 2009

Yerli somon kriz mutfağında

Kilosu altı lira, iki somon filetolanınca dört kişiye yeter, yedi sekiz lira filan eder.

Al~getir sonrasında, mutfağa gir~yıka, tavaya diz~süsle~pişir, hepsi onbeş dakika tutar.

Somon filetoları tavaya yerleştiler. Durum bu. Bu durumda bir yerli somon var. Bir pembe greyfurt, kabaca çekilmiş karabiber, deniz tuzu, ince şeritlere kesilmiş bir defne yaprağı, taze kekik dalcıkları, bir avuç havuç rendesi, sızmaların sızması ve daha az koymanızı tavsiye edeceğim zencefil parçacıkları.

Somon filetoları, tepeleri sıkıca folyoyla kapanıp on dakika orta har ateşte piştiler. Durum bu.

Yerken de durum böyle böyle. Renklerin ahengi hiç bozulmadan. Süsüne püsüne laf söyletmeden.

Acaba sofraya neden getirildi, seyrine mi bakılacak yoksa yenecek mi, suallerine muhatap.

Yiyin yiyin hadi, korkmayın süs değil.

Benim kriz tabağı.

14 Comments:

  • Somonu çok severiz ailece ama tek yaptığım usul üzerine tereyağ sürüp fırınlamak. Ama bu tarif denenesi hemen yenilesi bir tarif olmuş. Sevgiler size

    By Blogger laleninbahcesi, at 12 Şubat 2009 18:51  

  • Oh oh:))
    Böyle krize can kurban Annoyacığım... Afiyetler olsun... Aman hükümet görmesin bu durumu walla yerli somonu da yok eder...

    By Blogger Şirin, at 12 Şubat 2009 19:10  

  • Lale'ciğim moda deyim neydi? Ezber bozmak değil mi? E hadii...
    ----------
    Şirin'ciğim yazmasaydım mı keşkem!

    By Blogger Oya Kayacan, at 12 Şubat 2009 20:05  

  • Bu akşam pişti olmuşuz valla :)

    Pembe greyfurtlu değildi ama o kadarda tembel değilim bir kerem Annoyam, bende portakal dilimi koymuştum üstlerine. Altlarına tazesoğandan biberden güzel bir yatak bile döşedim.,

    Bayılırım somona. İster eşraftan olsun, ister el hiç fark etmez :)

    By Blogger ruhdagı, at 12 Şubat 2009 22:49  

  • Oya abla bu somon guzellikleri buharda pisince de bir baska oluyor! ustune azicik zeytinyagi limon ooo sahane sahane :))

    Afiyet seker olsun, super gozukuyorlar:)

    By Blogger Burcuk, at 12 Şubat 2009 23:16  

  • Ey Ruh, yoksa mutfağıma gelip kopya mı çekiyorsun? Ne rastlantı ama! Sevindim yaklaşık tarifler hissetmemize.
    ----------
    Burcuk'çuğum, hani bu da buharda sayılır. Su filan ilave etmiyorum, üstü de sıkıca kapalı olunca... Ama dediğin gibi yapılınca balığın tadına karışılmamış oluyor. Enfes olur tabii.

    By Blogger Oya Kayacan, at 13 Şubat 2009 08:27  

  • van minüüüüüt van minüüüüüt, var mı bizle paylaşmadan mideye indirmek????:)))))))) bir kez dah anladım ki yemeğin tadı kadar sunuşu da çok önemli. şu estetiğie bak ya!!!

    By Blogger Basak, at 13 Şubat 2009 17:07  

  • Eksküz mi, buradayız bir yere gitmedik değil mi? Buyur, Kedilos Mutfaklaros'a daha gel, beklerim Başak'çığım!

    By Blogger Oya Kayacan, at 14 Şubat 2009 09:33  

  • somonun rengine bayılırım
    pişirmişliğim de var ama,
    bu tarif çok sardı beni,
    yapmalıyım mutlaka
    Annoyam...

    By Blogger carpediem, at 15 Şubat 2009 12:38  

  • Oya Hanım,
    Sizi çok seviyorum...
    Hiç tanışmadık, karşılaşmadık ama ne zaman yolum buraya düşse yaşam sevincimi tazeliyorsunuz, yaratıcılığınız yeni umutlar yaratıyor... Kendi kendime size bakıp şımarıyorum. Böyle bir insanımız var diye...
    Varolun. Sağolun. Çok yaşayın.
    Sevgi ve saygıyla.
    Avniye

    By Blogger A.T., at 15 Şubat 2009 18:59  

  • krizde yenebilecek lezzetli bir yemeğe benziyor. ben de deneyecem bakalım.

    By Anonymous Adsız, at 22 Şubat 2009 15:35  

  • Yaptın mı Dilara'cığım?
    ----------
    Sözcüklerin beni çok mutlu etti sevgili Avniye. Hep gel, hep şımar ve şımart ;~}
    ----------
    Beyza'cığım, lezzeti ve görüntüsüyle tam bir misafirsavar :-)) Krizde olduğumuzu kimse anlamaz!

    By Blogger Oya Kayacan, at 23 Şubat 2009 08:06  

  • tarifleriniz çok güzel. bizim sitemizde de görmek isteriz. ayrıca bu blogunuzun bağlantısını sitemizin heryerinde görünecek şekilde yerleştirdik. karşılıklı link vermemiz bizim ziyaretçilerimizin sizden haberdar olması sizin ziyaretçilerinizin de bizden haberdar olması anlamına gelecektir. dayanışmak güzeldir

    By Anonymous www.beyzaninyemekleri.com, at 18 Mayıs 2009 14:35  

  • merhaba, uzun zamandır sizin bağlantınızı yayınlıyor olmamıza rağmen bizimkini yayınamadığınız görünüyor. eğer dayanışma yapmak istemiyorsanız lütfen bunu bize bildirin. böylece bağlantızını kaldırmış oluruz.

    By Anonymous www.beyzaninyemekleri.com, at 6 Eylül 2009 10:07  

Yorum Gönder

<< Home