Kedili Mutfaklar

Salı, Mayıs 12, 2009

Az muhabbet

Bir Anneler Günü hatırası. Yine dört nesil. Yine keyif bizim, köyse keyfimizi rezil eden Bizim Tepe. Bu Bizim Tepe'de yediğim son açık büfe yemeğidir. Her seferinde bundan daha kötüsü olamaz dedirten başka bir yer tanımıyorum; şekilsiz, lezzetsiz, sunum özürlü...

Hoş alakart da yesen pek farklı olmuyor ya. İki üç güler yüzlü emektar garsonumuzun gayreti dışında, BT'de yemek bitmiş bitmiiiş.

Robert Kolej Mezunlar Derneği Sosyal Tesisleri'ne kitaksi*.

Kısmet bizim Lucy'nin iyi dostlarındandır. Anne babalar seyahatte oldukça onlar birbirlerine misafirliğe gider ve çok eğlenirler. Kısmet az daha yaramazdır Lucy'den. Oyuncaklarını saklar bizim Lucy'cik, yoksa hepsi paramparça oluyor da.

En sevdikleri oyun alanı sehpa altıdır.

Bizim ailenin çay saatleri nedense paskalya çöreği ile anılır. En başta ben olmak üzere pek severiz bu çöreği. Pamuk gibidir, sakızı da vardır, mahlebi de pek dozundadır, çok da güzel kızarmıştır, ağızda eriyordur, tadı damakta kalıyordur... Söyler de söyler, her yediğimizi bir başka methederiz. Daha çok satınalınmasına alışmışızdır ama Annem Selma'nın mutfağında pişenlere methiyelerin ağız dolusu yakışık alır.

Bulgar topraklarından kopup Annem Selma'nın evinde soluk alan Zehra Hanım'ı ismen tanımıştık hani, buyrun şimdi de resmen karşınızda. Yukarıdaki paskalya çörekleri onun marifeti. Ne yalan, yediklerimizin en güzellerinden. Tarif almaya çalıştım ama zor, başında durup bakmak gerek bir gün.

Laf olmuş torba dolmuştur.


* (Rumca) mecazi anlamda "RCMDST'ne geeeel!"

3 Comments:

  • Herkeslere maşallah.

    Oya' cım bu anneler gününde hatun kısmının birbirini kutlaması hakkında ne düşünüyorsun? Ben sadece annemin, kayınvalidemin ve bana annemden çok emeği geçmiş olan ablamın anneler gününü kutluyorum. Bir çok tanıdığım da "hep biz senin anneler gününü kutluyoruz, sen hiç bizi kutlamıyorsun" diye sitem ediyor. Çıkmadım işin içinden.

    By Blogger Çiğdem, at 12 Mayıs 2009 17:27  

  • Bilmem ki ne desem? Hani yolunun üstüne çıkanlara gerekirse iki laf ediyorsun tabii de, özel arayıp kutlamanın bir alemi yok. Komşum Serap var mesela, yıllardır adet oldu hediyeleşiyoruz da. Bilmem dedim ya, yerli yerine oturduğunda herşey güzel oluyor. Bazı zorlama duran haller var ki çok batıyor Çiğdem'ciğim.

    By Blogger Oya Kayacan, at 13 Mayıs 2009 08:59  

  • neden bızzzzzzttt yazıyorsunuz anlamadım sırrınız ortaya çıkmasın diyemi söyleyin bizde bilelim canım üzüldüm

    By Anonymous Adsız, at 9 Haziran 2009 19:43  

Yorum Gönder

<< Home