Kedili Mutfaklar

Pazartesi, Ağustos 23, 2010

Biz bize

Mia Bebek


Annoya'nın orada, yol inşaatının toz pislik hafriyatı içinde bulundum. Veteriner Abi'ye gittiğimizde zor nefes alıyordum. Neyse ki iyiymişim. Ağzıma parazit hapı, enseme pire ilacı, yaralarıma bakım, hepsi yapıldı. Bebek mamalarımızı da alıp döndük.



Bana şimdilik Şemsi bakacak. Annoya yanıma tasımı tarağımı mamalarımı yastığımı sepetimi verdi. Şemsi geçici bir hal çaresi. İsteyen olursa giderim, onun kedisi olurum. Söylemiştim değil mi, adım Mia. Akıllıyım, güzelim. Size geliiim mi? Hadi ama hadi n'ooolur....

Şeker Melisa



Gittikçe şekerleşiyormuşum. Gelen gidenin evinde şeker yok galiba, beni yemek ister gibi hareketler yapıyorlar. Çok gülüyorum, çoook.


Ablam Lucy benim bekçim. Ben neredeysem o orada. Annem Nurci ve Babam Aycan, ablamla daha yakınlaşmamız için beni yere atıyorlar. O zaten yerde. Birbirimizi çok seviyoruz.

Hırsız Kargo



Annoya karnımı peynirlerle cevizlerle doyuruyor ama ben yine de hırsızlık yapmadan duramıyorum. Bu ağzımda gördüğünüz pencere önünde yetiştirdiği son çeri domatesti. Koparıp yesem yüreği yanmayacak. Yemiyorum. Parlak renkleri severim ya, o yüzden aklımı çeliyor, alıp ağzımda dolaşıyorum.



Günde kaç kere yıkanıyorum bizler için koyduğu bu küçük havuzda bir bilseniz. Suyumu da içiyorum bir ferahlıyorum, bir ferahlıyorum ki. Sıcaklar canıma yetti.

Canım Cancan



Keyfim yerinde. Annoya'm üzerime kedi koklamamaya kararlı galiba. Ben de Mia'ya pek dostça davranmadım doğrusu. Yaşlanıyoruz ne de olsa, hem ben hem Annoya'm.

Biz bize mutluyuz.

10 Comments:

  • Mia bebek ismi gibi pek tatlı, dilerim güzel bir evcaaz bulsun kendine...
    Selamlar Annoya, sevgiler!
    Margot

    By Blogger Margot, at 23 Ağustos 2010 17:05  

  • Oyacan'cım,
    Mia'nın şansı açık olsun inşallah.
    Maşallah Melisa'ya...
    Cancan'ımı da öpüyorum kara kuzum o benim.

    By Blogger Unknown, at 23 Ağustos 2010 19:03  

  • Oya Can sen ne güzel bir kadınsın yahu. Bütün canları baştan sona sırakla öptük.

    By Blogger Pirate/Korsan, at 23 Ağustos 2010 22:34  

  • Cancan pek hüzünlü bakmış veya öyle güzel yazmışsın ki küçük kediyi kıskanma duygusunu hissettim:)

    Melissaki yenilmeyecek gibi değil.

    By Anonymous Adsız, at 23 Ağustos 2010 23:02  

  • Mia bebek hakkaten miniminnacık, bezelye kadar bişiymiş! Çok sevdim kendisini :)))

    By Blogger Aysegul Ozgur, at 24 Ağustos 2010 07:20  

  • Oyy Mia'yı yerim ben yaa. Benim kedimin ismi de Miya. Ama bu bebeke çooook şeker. İnşallah harika bir yuvesı olur. Miya'da Cancan gibi başka kedi istemiyor maalesef. Melisa çok tatlı şeker niyetine yenilecek kıvamda maşallah :)

    By Blogger Yeşim, at 24 Ağustos 2010 10:50  

  • Dileğinle bin yaşa sevgili Margot.
    ----------
    Hepsinin Mine'si Teyzelerine hepsinden sevgiler ;)
    ----------
    Öpüldüklerini bir bir söylerim onlara Hakan'cığım. Buradan da topluca seni öpüyoruz.
    ----------
    Görseydin Gasilhane, Mia'nın başına çöküp fıf puf homurdanmasını... Sonra da kayboluşunu evin içinde, taaa Şemsi Mia'yı alıp götürene kadar.
    ----------
    Ayşegül'cüğüm o bezelye tanesi bir yaman çıktı, bir cevval, bir oyuncu. Şemsi'nin üç kızı da şimdilik sahip çıkıyorlar bırakmak istemiyorlar ama babaları istemiyor. Dur bakalım. Bulduğumda katılaşıyordu neredeyse nefessizlikten, arabada sürekli dürtükledim okşadım hayatta kalsın diye. Buraya kadar şans yüzüne iyi güldü, daha daha da güler inşallah.
    ----------
    Tamamen tesadüf Yeşim, "Adın n'olsun bakalım senin?" diye kedi sohbeti başlatmak isterken ben aramızda, incecik sesiyle mia dedi Mia'cık. Miya'ya ve sana sevgiler Biz Bize ailemizden.

    By Blogger Oya Kayacan, at 24 Ağustos 2010 12:15  

  • Oya Hanımcığım, hepsi çok tatlılar, bayıldım. Benim cadı kızım Pako da sonradan gelen Zibid'e pek iyi davranmıyor maalesef, biz de ikisini bir idare etmeye çalışıyoruz. İnşallah iyi bir sahip bulursunuz ona. Sevgiler..

    By Blogger LEZZETLİ SOMUNLAR, at 25 Ağustos 2010 16:07  

  • Ne güzel bir aile.

    Kargo ha?Çok yaşa sen Oya.

    By Blogger tülin, at 25 Ağustos 2010 16:18  

  • Merhaba Serap'çığım, huylu huysuz hepsi bir başka kediciklerin. Çok istiyorum sevgi dolu bir evcağızı olsun Mia Bebek'in.
    ----------
    Kargo'yu ben büyüttüm Tülin, halâ elimden yemek yemeyi seviyor. Diğer kargalardan öyle ayırdediyorum zaten. Cama tık tık geliyor kerata... 16 Haziran 2007, Hoşgeldin Kargo yazımda bebekliği var ;)

    By Blogger Oya Kayacan, at 25 Ağustos 2010 16:46  

Yorum Gönder

<< Home