Kedili Mutfaklar

Pazar, Ağustos 08, 2010

Kabaktan kabağa fark var


Kabak tadıdır falandır ama siz onu bir de bana sorun. Sıcak veya soğuk yemekleriyle, çiğ halleriyle, her daim müthiş bir ilişkimiz vardır sakız kabağı/cucurbita pepo ile, ki ben ona kısaca pepo derim.



Pepolarımı folyoya sarıp tavada kızartmayı akıl ettim. Olan kadar lezzetini hiç dışarı atamadan hafifçe yumuşayarak kızardılar. Bu hallerini üzerlerine parmak bastırarak anlıyoruz. Çok batmayacak sakın parmak, kabağın sert halinden yumuşama evresine geçmeye başladığını hissedecek sadece.

Havaların sıcak, çok çok sıcak halleri geçerli ya, yediğimiz yemeklerin serin serin olmasını çekiyor ya içlerimiz, bu kabaklar da ferahlatsın bizi o zaman. Oyalım içlerini bakalım.


Bir mini kutu light ton balığı ile, fesleğenli hardal, mayonez, ezilmiş sarmısak ve muskat~nutmeg karışıyor. Bir kabak dolumu olacak.



Beyaz peynirle azıcık eritme peyniri, ceviz, fesleğen, pul biber ve sarmısak da karışacak. Bir başka kabağı da bu içle doldururuz.



Dolum işlerinden sonra kabakları buzdolabında bekletmek gerek bir süre.


Dilimleyip yemek sonra da.


Üç kabağım vardı. Üçüncüsü ızgara hindili salata ile yendi. Üç kabak üç öğün oldu bana, havalardan tabii!

----------

Pek ahım şahım bir lezzete sahip olmayan kendi halinde bir sebze gibi gelebilir bazılarınıza.

http://kabaklitarifler.blogspot.com/ 'da, hani o sonuçlandıramadığım güzel projemin içinde, el ele verip kabağa atfettiğimiz lezzetleri görür daha daha da fikir değiştirmeye başlarsınız belki.

Pepo, mutfağımda hakettiği yeri ön saflarda almıştır her zaman.

Ben ciddi kabakseverim.

5 Comments:

  • Ben sevmediğiniz sebze var mı acaba diye merak ettim. Benim yok mesela.

    By Blogger hüznün tadı, at 8 Ağustos 2010 18:12  

  • ben dolmasini ve kizartmasini hicbir seye degismem ama sizin tarifleriniz insanda deneme istegi uyandiriyor...
    Peynirli olani mutlaka yapacagim, dun bir hastam bir torba pembe domates getirdi, icinde 1 adet te kabak var...Tam sizin tarife uygun...

    By Blogger Mehtap Pasin Gualano, at 8 Ağustos 2010 18:29  

  • Benim de yok Hüznün Tadı. Sadece patlıcan yemedim yıllarca. Sonra en sevdiğim mezeleri patlıcanla yapar oldum. Şuradan oku istersen. Sevgiler
    http://kedilimutfaklar.blogspot.com/search?q=s%C4%B1kma+patl%C4%B1can+salatas%C4%B1

    By Blogger Oya Kayacan, at 8 Ağustos 2010 18:46  

  • Bayılırım o torbalara sevgili Mehtap. Bir kabak, beş biber, sekiz domates filaaaan... Ne yapacağımı şaşırırım onlara kavuşunca, seyretmek, koklamak, okşamak..., yemek en son aklıma gelen şey oluyor. Çarşı pazardan alınanlara aynı davranışlar içinde olduğum söylenemez doğrusu ;) Demek o bir kabakçık benim peynirli yaz kabağından olacak. Afiyet olsun.

    By Blogger Oya Kayacan, at 8 Ağustos 2010 19:01  

  • Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Denemek istiyorum en kısa zamanda =)

    By Anonymous fatmagülün suçu ne izle, at 15 Ağustos 2010 13:27  

Yorum Gönder

<< Home