Kedili Mutfaklar

Pazar, Nisan 25, 2010

Pazarsı laklak'akara kikiri

Heyecan yapıyorum. "Ara sıra blogda çıkan fotograflarım başka, tüm programı benim sunmam başka oluyor. Alın size işte, üstüste ikinci başköşeyi yazıyooruuum.

Günlerden Pazar, henüz ne yapacağımıza karar vermedik derken, Annoya'm yufka pizzası yiyelim dedi. Yanında da Mine'si rokaları. Önce çok biberliler diye yan çizdiydim ama baktım ki Annoya'm çıtır çıtır yiyor ve de ağzını şapırdatıyor, kaçırmadım giriştim ben de. Ne şekerim değil mi?

Mutfağa girdik ki Kargo yine camda. Kargo'yu anlatsam. Annoya'm ve ben kuvvetli ihtimalle bu kargamızın, yetiştirdiğimiz Kargo (bu linkin ortalarına doğru bebeklik fotoğrafı var) olduğuna inanıyoruz. Geçen gün yine elimizden ceviz yedi. Kuşlar için pencere önüne yerleştirdiğimiz su kabımızı babasının malı gibi kullanıyor. Kuru ekmekler bulup, getirip ıslatıyor içinde yemeden önce. Bebekken yaptığı gibi koca gagasıyla camlarımıza tık tık yapıyor.
O Kargo değilse kim peki?

Annoya'm pizzasını hazırlaya dursun, ben aile içi düşüncelerimi dile getireyim.
Melisa gelmek üzere. Lucy kardeşim ne yapacak bakalım? Şimdilik Aycan Baba sadece Lucy ile oynuyor, yerlerde yuvarlanıp sokaklarda koşuyorlar. Melisa eve yerleşince çaresiz onunla da oynamak zorunda kalacak, onu da gezdirecek.
Bizim eve hiç bebek gelmedi benden sonra, ne kedi bebek, ne de köpek bebek aldı Annoya'm. On'çiiin, bilmem ki ben ne yapardım, Annoya'mı nasıl paylaşırdım? Allah Lucy'nin yardımcısı olsun.


Gülücük Melisa'nın araba battaniyesinin provasını yapıyor. Bu battaniyeyi Teyzem Hülya ördü. Annoya'm kenar süslemesi ve rokokolarını becerdi. Pek sever rokoko yapmayı. Şimdi aynısının az büyüğünden bir battaniye daha süsleyecek. Odasındaki yatağın battaniyesi...
Melisa'ya hazırladıkları odada bulutlar uçuyor duvarlarda ya, bu battaniyede de uçacaklar. Onunla da ben örtünüp poz vermek istiyorum, bittiğinde.


Miyaaaav be, ne pizza ama. Annoya'm Num Num pizzalarını çok seviyor, onlar da böyle yufka gibi. Bizden mi yürüttüler nedir fikrini ;)?
Acele olsun diye tavada yaptı. Fırında daha da güzel oluyor yoksa.
Bugün 25 Nisan, Pazar. Hava mis. Ninem Selma'nın doğum günü.
Hayat şimdiden sonra başlıyor.

8 Comments:

  • Cancan hakkaten de çok şekersin be oğlum...Demek Rokoko biliyorsun haa?Bana da öğret lutfen...
    Şimdiden teşekkürler....

    By Blogger Unknown, at 25 Nisan 2010 11:52  

  • Cancan'ım canım, afiyet şeker olsun yufka pizzalarınız, hem Annoya'na hem sana... Maceralarınızı hiç aksatmadan izliyorum, emin ol, ama ne zamandır dilim tutuldu sanki de, ses edemedim canım Annoya'na... Şimdi mahcubiyetimden, hazır sen de döktürmüşken sohbeti, sana bir ses edeyim dedim ben de... Sen söylersen sevgilerimi ona, affeder belki beni, kusuruma bakmaz... Bir de; Selma Nineciğine; sağlıklı, mutluluk dolu, sevdiklerinden hiç uzak düşmediği nice nice yaşlar diliyorum Cancan'ım, iletir misin ona da? Seni ve tüm aileni çok seviyor ve müsaade edersen o pembecik burnuşundan öpüyorum... :))

    By Blogger dgül, at 25 Nisan 2010 13:44  

  • Selma nineye nice sağlıklı yıllar diliyorum:)

    By Blogger Unknown, at 25 Nisan 2010 14:27  

  • Cancan'ım pizza süpermiş gerçekten. O diil de Kargo da pek tatlıymış, selam söyle e mi bi daha ona? Annoya'nı da öperim çok. Ellerine sağlıkmış, onu da söyle. Miyavmış bi de...

    By Blogger Pınar Günay, at 25 Nisan 2010 15:53  

  • Evet ya Mine'si Teyze, çok şekerim değil mi? Annoya'm sana tabii ki rokoko öğretir aşkolsun yani, "Öğretmeeen miii?" diyor bak ;)
    ----------
    Kusur olur mu Demet Abla, ne kusuru. Biz de seni özlemişiz ama, sevindik ses ettiğine. Bütün güzel dileklerini öptük başımıza koyduk. Her zaman bekliyoruz.
    ----------

    İnşallah, inşallah Yüksek Ökçe. Sağol, varol.
    ----------
    Yedik içtik hoş geçtik Pınar Cadısı. Annoya'm pizzasını yedi, Kargo'ya bol ceviz yedirdi yine, bana pirzolacık yaptı. Hayat hep böyle miyaaav olsa.

    By Blogger Oya Kayacan, at 25 Nisan 2010 19:48  

  • tatlı hayat bu olsa gerek:))

    By Blogger leyya, at 25 Nisan 2010 21:45  

  • Oya Hanım, annenize nice sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum.

    By Blogger cenebaz, at 25 Nisan 2010 23:16  

  • İadeyi ziyaretim var. Hoşgeldin Leyya. Baykuş sürüsü harika, herkes sana gelip görmeli.
    ----------
    Sağol Çenebaz canım. Yaşlanmak güzel şey.

    By Blogger Oya Kayacan, at 26 Nisan 2010 09:30  

Yorum Gönder

<< Home